BEL ONS
VERKOOP: 06-11923091 INKOOP: 06-24229307
E-MAIL
info@autodealsemmen.nl
LOCATIE
Langestraat 190A, 7891 GM Klazienaveen

Kosten van het Importeren van een Auto

Het importeren van een auto brengt diverse kosten met zich mee die van invloed zijn op de totale prijs van het voertuig. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de herkomst van de auto, de wijze van transport, de BPM die van toepassing is, en eventuele bijkomende diensten zoals keuringen en administratieve afhandelingen. Het is van cruciaal belang om een grondig inzicht te hebben in al deze kosten om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen bij het importeren van een auto. In dit overzicht zullen we de verschillende kosten die gepaard gaan met het importeren van een auto verkennen en u voorzien van essentiële informatie om u te helpen bij het plannen en budgetteren van dit proces.

Compleet pakket auto importeren

€486,44 incl. BTW
Dit pakket is van toepassing wanneer u ervoor kiest om de auto rechtstreeks aan te kopen bij de verkopende partij en deze zelf naar Nederland te rijden. Het importpakket biedt ondersteuning bij de registratie in Nederland en zorgt ervoor dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken.
€200,00 Auto invoeren
€139,05 RDW leges
€50,00 BPM Aangifte
€30,00 Kentekenplaten
€419,05 Totaal exclusief 21% BTW
€67,39 BTW 21% (deel van de RDW leges zijn BTW vrij)
€486,44 Totaal inclusief 21% BTW
Let op, de kosten zijn exclusief transport naar Nederland en BPM

Transportkosten binnen Europa

Het transport van een voertuig binnen Europa brengt kosten met zich mee. Afhankelijk van de afstand en de wijze van transport, kunnen de kosten variëren. Factoren zoals brandstofkosten, tolheffingen en verzekeringskosten dragen bij aan de totale transportkosten. Wij kunnen het transport regelen binnen heel Europa, vraag vrijblijvend naar de huidige transporttarieven.

Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM)

De Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM) is een heffing die betaald moet worden bij het invoeren van een voertuig in Nederland. Deze belasting is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de CO2-uitstoot en de cataloguswaarde van het voertuig. Het exacte bedrag aan BPM kan aanzienlijk variëren en is onderhevig aan specifieke berekeningen. Gedetailleerde informatie over de BPM en de bijbehorende berekeningen vindt u op een aparte pagina voor verdere toelichting.